۞ حـدیـث روز :
ثَلاثُ خِصالٍ تَجْتَلِبُ بِهِنَّ الْمَحَبَّةُ: الاْنْصافُ فِی الْمُعاشَرَةِ، وَ الْمُواساةُ فِی الشِّدِّةِ، وَ الاْنْطِواعُ وَ الرُّجُوعُ إلی قَلْبٍ سَلیمٍ. سه خصلت جلب محبّت می کند: انصاف در معاشرت با مردم، هم دردی در مشکلات آنها، همراه و همدم شدن با معنویات.

موقعیت شما : صفحه اصلی » اجتماعی » اخبار
  • شناسه : 2698
  • ۲۵ آبان ۱۴۰۳ - ۱۵:۱۸
گسل های عاطفی مولود شوم فضای مجازی

گسل های عاطفی مولود شوم فضای مجازی

با قاطعيت مي‌ توان گفت اين تكنولوژي نمي ‌تواند جايگزين مناسبي براي كانون گرم خانواده باشد.

هميشه در باب تحكيم نهاد خانواده روابط دروني اين مجموعه در كانون توجهات روانشناسان قرار داشته است. بدون ترديد يكي از مهمترين بخش‌ هاي اين ارتباط را بايد ارتباط پدر و مادر با فرزندان دانست. امري كه متأسفانه چندي است در بسياري از موارد با توسعه‌ فزاينده فضاي مجازي به ‌طور طبيعي رابطه معكوسي را در خانواده گسيل داده است.
والديني كه تا قبل از انفجار ارتباطات و گستردگي شبكه‌ هاي مجازي، ارتباط عاطفي و نزديك‌ تري را با فرزندان خود برقرار مي ‌كردند و به انحاي گوناگون لحظات بيشتري از زندگي خود را نسبت به دوره كنوني با دلبندان خود سهيم مي‌ شدند. حالا شايد شوربختانه بتوان گفت در واقع به اقتضاي شرايط وقت ناگزير به اين ارتباط بوده‌اند.
بي‌ حوصلگي فرزندان روي آوردن آنها به سرگرمي‌ هايي جز در كنار يا با مشاركت والدين، اختلالات عصبي و روحي پيدا و پنهان، گريزان شدن از محيط خانواده، ايجاد انگيزه بيشتر براي ارتباط با دنياي خارج از خانواده، خطرات موجود در جامعه كه در كمين كوچك‌ ترين غفلت از سوي والدين است و ده‌ها مورد ديگر را مي‌ توان به ‌عنوان تنها گوشه‌ اي از دستاوردهاي عدم مديريت صحيح استفاده از تكنولوژي جديد فضاي مجازي برشمرد.
اين در حالي است كه با قاطعيت مي‌ توان گفت اين تكنولوژي نمي ‌تواند جايگزين مناسبي براي كانون گرم خانواده باشد.
در كمال تأسف بايد گفت امروز با طي مسير غلطي كه ناخواسته در پيش‌ گرفته‌ايم،‌ فرزنداني كه بيش از همه علاقه دارند حضور پدر و مادر را در كنار و همراه خود به معناي واقعي احساس كنند، در بازي ‌ها و شادي ‌ها و مشكلاتشان سهيم و آن‌ ها را ياور باشيم با بي‌ توجهي يا كم ‌توجهي به ‌سادگي به فراموشي سپرده‌ ايم تا ضمن ايجاد زمينه آسيب ‌هاي شديد اجتماعي روحي و رواني با دست خود آينده نامطمئني را پيش روي آن‌ ها قرار دهيم.
امروز روانشناسان يكي از مهم‌ ترين علل آسيب‌ هاي روحي كودكان را بي‌ توجهي والدين به آن ‌ها ناشي از سرگرم شدن بيش‌ از حد با فضاي مجازي مي‌ دانند والديني كه بايد با سرايت اعتيادآور اين پديده در خانواده احساس مسئوليت بيشتري را نسبت به فرزندان داشته باشند تا حضور گرم و ارتباط تنگاتنگ عاطفي‌ شان آرامش ‌بخش فرزنداني باشد كه چشم به آينده‌ اي روشن دوخته‌ اند بياييد فرزندانمان را تنها نگذاريم.

این يادداشت در ۲۳ دی ماه ۹۶ در صفحه جامعه هفته نامه نگارستان سيرجان با عنوان گسلهاي عاطفي و به قلم شهرام نيكويان به موضوع فضاي مجازي و تاثيرات آن بر روابط عاطفي و اجتماعي افراد پرداخته است.

پاسخ دادن

ایمیل شما منتشر نمی شود. فیلدهای ضروری را کامل کنید. *

*