۞ حـدیـث روز :
ثَلاثُ خِصالٍ تَجْتَلِبُ بِهِنَّ الْمَحَبَّةُ: الاْنْصافُ فِی الْمُعاشَرَةِ، وَ الْمُواساةُ فِی الشِّدِّةِ، وَ الاْنْطِواعُ وَ الرُّجُوعُ إلی قَلْبٍ سَلیمٍ. سه خصلت جلب محبّت می کند: انصاف در معاشرت با مردم، هم دردی در مشکلات آنها، همراه و همدم شدن با معنویات.

موقعیت شما : صفحه اصلی » اخبار » فرهنگ و هنر
  • شناسه : 634
  • ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۱:۱۰
زنجیره گلیم شیریکی پیچ در سیرجان تکمیل می شود
معاون صنایع دستی اداره میراث فرهنگی استان:

زنجیره گلیم شیریکی پیچ در سیرجان تکمیل می شود

۲ کارگاه ارائه خدمات جانبی به تولید کنندگان گلیم شیرکی پیچ از محل تسهیلات تبصره ۱۸ و توسط بخش خصوصی با سرمایه گذاری بالغ بر ۲۶۰ ملیارد ریال در کرمان احداث می شود

🟢معاون صنایع دستی اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان گفت: با راه‌اندازی ۲ کارگاه خدمات‌دهی جانبی برای تولیدکنندگان گلیم شیرکی‌پیچ سیرجان، زنجیره تولید این محصول جهانی در این شهرستان تکمیل می‌شود.

🔹کاظم حسین زاده روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: هنرمندان و تولیدکنندگان گلیم شیرکی پیچ از نظر تولید مشکلی ندارند اما ارائه خدماتی جانبی برای فعالان و تولید کنندگان همواره دغدغه آنها بود و تاکنون برای استفاده از این خدمات باید محصول خود را به خارج از استان می فرستادند که مشکلاتی را به همراه داشت.

🔹وی اظهار داشت: ۲ کارگاه ارائه خدمات جانبی به تولید کنندگان گلیم شیرکی پیچ از محل تسهیلات تبصره ۱۸ و توسط بخش خصوصی با سرمایه گذاری بالغ بر ۲۶۰ ملیارد ریال در کرمان احداث می شود.

🔹وی تصریح کرد: در این کارگاه ها خدمات قبل و پس از تولید مانند رنگرزی الیاف، ریسندگی، چرم زنی، دار کشی، کز دادن، بسته بندی و غیره توسط متخصصان انجام می شود.

🔹وی مزایای راه اندازی این ۲ کارگاه را اشتغالزایی، کاهش قیمت نهایی محصول گلیم، کاهش وابستگی به تهیه مواد اولیه از خارج از استان، دانست.

🔹حسین زاده بیان کرد: از این پس خدمات جانبی به تولیدکنندگان گلیم بصورت متمرکز و در شهرستان سیرجان توسط این واحدها انجام می شود که مزایای آن هم برای تولید کننده و هم برای مصرف کننده است.

🔹وی با اشاره به ثبت جهانی گلیم شیرکی پیچ سیرجان اظهار داشت: در حال حاضر حدود ۱۰ هزار نفر در این شهرستان مشغول تولید گلیم شیرکی پیچ هستند که نسبت به سالهای گذشته آمار تولیدکنندگان کاهش داشته و یکی از مهم ترین دلایل آن نبود اقبال در بین سنل جوان برای بافندگی و تولید این محصول است.

🔹معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان ادامه داد: به طور متوسط سالانه ۲۰ هزار مترمربع گلیم شیرکی پیچ در سیرجان تولید و بالغ بر ۵۰ درصد آن به خارج از این استان و کشور صادر می شود.

🔹وی با بیان اینکه نبود زیرساخت ها و صنایع جانبی یکی از مشکلات تولید صنایع دستی در استان کرمان است تاکید کرد: تصمیم داریم در سایر رشته های مطرح صنایع دستی کرمان نظیر پته با مشارکت هنرمندان و بخش خصوصی مراکز ارائه خدمات جانبی راه اندازی شود تا تولید این کالاها به صرفه تر باشد.

🔹گلیم شیریکی پیچ یا سوزنی یکی از شاخص ترین دست‌بافته های عشایر و روستاییان شهرستان سیرجان محسوب می شود که قدمتی چند صد ساله در این منطقه دارد.

#سیرجان#گلیم_سیرجان#شیریکی_پیچ
دیدبان_خبر#دارستان

پاسخ دادن

ایمیل شما منتشر نمی شود. فیلدهای ضروری را کامل کنید. *

*